Dégage ZKT vrijwilligers

Buddy voor nieuwe eigenaars?

Ben je blij dat je je auto deelt binnen Dégage? 

Wil je graag je ervaringen en kennis als eigenaar delen met anderen?

Wil je andere eigenaars in je buurt ontmoeten?

Dan ben jij misschien wel onze nieuwe buddy!

Hier meer info

Flyers uitdelen & affiches ophangen in jouw wijk?

Vind je het belangrijk om visueel aanwezig te zijn in jouw wijk?

Dan kan je ons helpen door affiches uit te hangen en flyers uit te delen in jouw buurt.

Hier meer info

Mee de vrijwilligersdag van 9 december organiseren?

Organiseer je graag (een deeltje van) een feest?

Ben je graag creatief bezig?

Lees dan snel verder…

Eigenaars en ontleners voor één avond samenbrengen jouw ding?

Ben je graag onder de mensen?
Faciliteer je met gemak een groepsgesprek?

Eigenaars en ontleners in jouw wijk zullen je dankbaar zijn.

Lees hier hoe we dat bij Dégage aanpakken en wie weet ben jij binennkort even content als Esther die dit al jaren organiseert in haar wijk.

Engelstalige infomomenten voor potentiële gebruikers

Gebruikers die lid willen worden, zijn verplicht een infosessie te volgen. Heel af en toe meldt een anderstalige zich aan om als gebruiker in te stappen in Dégage. Deze personen kunnen moeilijk de Nederlandstalige infosessies volgen. Wij zoeken een vrijwilliger die elke 2 à 3 maanden een kleinschalige (online of fysieke) sessie of één-op-één uitleg wil geven in het Engels.

Lees hier de oproep.

Groene denker

Heb jij net als Wilfried wel wat ideeën hoe Dégage steeds groener en duurzamer kan worden? Of stimuleer je graag anderen om elektrisch te rijden en werk je ook graag concrete ideeën hierrond uit? Misschien ben jij de gedroomde toevoeging voor onze werkgroep Vergroening

Kom jij het beleid van Dégage mee beïnvloeden?

Heb jij ooit ons toekomstplan gelezen? Heb jij ons impactrapport volledig doorgenomen? Heb je een uitgesproken interesse in bepaalde mobiliteitsthema’s? Werkgroep ‘netwerk & beleid’ toetst de werking van Dégage af aan het huidige toekomstplan. Zijn we goed bezig? Wat kan beter? Welke projecten of samenwerkingen zouden interessant kunnen zijn om ons doel beter te halen? Hoe profileert Dégage zich m.b.t. bepaalde thema’s en organisaties?

Vanzelfsprekend in nauw overleg met de Raad van Bestuur maar in deze werkgroep worden zaken afgewogen en voorgekauwd. De werkgroep komt 6-wekelijks samen in Gent. Online aansluiten kan overwogen worden.

Expertise rond vrijwilligerswerk delen?

Heb je ervaring als vrijwilligercoach? Weet jij wat vrijwilligers nodig hebben, naast af en toe een apéro?

Dégage is gedragen door meer dan 100 vrijwilligers. In het professionele team buigt Tina haar hoofd over het kader voor die vrijwilligers. Soms zou het fijn zijn om met een expert op dat vlak eens van gedachten te wisselen.

Klik hier als je misschien wel wat ervaring hebt die je wil delen.

Verslagnemer van de raad van bestuur gezocht

Krijg je een kick van het uitschrijven van een duidelijk verslag van een vergadering?

Lees dan vooral hier verder, want onze raad van bestuur kan een goede verslagnemer gebruiken.

Sociale vrijwilliger die autodelen wil uitdragen in het Kortrijkse

Enthousiasmeer je graag anderen?

Wil je samen met Griet en Sophie mensen warm maken voor particulier autodelen?
Lees dan snel verder…

# @ Facebook en/of Instagram lovers

Dégage heeft een actieve Facebook-pagina met meer dan 2000 volgers. Om deze te voeden van toffe en aantrekkelijke content zoeken we enkele mensen die graag af en toe iets willen posten. Een interessant nieuwsbericht, een leuke ervaring, een post die je samen met anderen vormgeeft, … Of snuister je graag op Facebook en heb je zin om (op) posts van anderen te liken/reageren, dan kunnen we je ook zeker gebruiken! Je kiest zelf de frequentie. Ook voor Instagram zoeken we gegadigden. Dit account staat nog in zijn kinderschoenen dus je kan hier nieuwe zaken uitproberen.

Wil je graag meedenken over onze social media koers, dan kan je mee de contentplanning vormgeven. Af en toe komt werkgroep communicatie hiervoor samen.

Krijg je energie van het afwerken van eenvoudige taken op de computer?

Zoek dan niet verder. Kirsten, Ann en hun administratief team zoeken een extra kracht. Schep jij graag orde? Knuffel je weleens met je computer? Dan hebben wij iets dat je blij kan maken.

Meer uitleg over dat knuffelen met computer vind je hier.

Jouw ding staat hier niet meteen tussen?

Ook onze andere werkgroepen verwelkomen graag nieuwe leden. En naast deze vacatures aanvaarden we ook steeds spontane sollicitaties 😉 Je hoeft zeker niet in een werkgroep te zitten om iets te kunnen doen voor Dégage. Laat gerust weten via info@degage.be waar jouw talenten en jouw goesting liggen, en we zoeken samen naar een Dégage-match!

Wat bieden wij?

Als vrijwillliger kom je terecht in een leuke poule van vrijwilligers. Lees hier wat wij onze vrijwilligers kunnen bieden vanuit Dégage.